Herman-inpakkenActie Stille Armoede is een actie opgezet voor mensen die leven in stille armoede. Ongeveer 2.000.000 mensen in Nederland leven onder de door het CBS genormeerde armoedeniveau. Zij moeten vaak rondkomen van “minder dan” een minimaal inkomen en hebben niet genoeg geld om maandelijks de vaste lasten te betalen om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Ondanks het feit dat naar maatstaven van de VN er 0% armoede in Nederland voorkomt, is er een grote groep mensen in Nederland, die vanwege de hoge lasten en andere verplichtingen, maatschappelijk niet of nauwelijks mee kunnen komen.

Wanneer je maandelijks geld tekort komt om de vaste lasten te betalen, is het besparen op levensmiddelen een logisch gevolg. Geld voor boodschappen is er nauwelijks, laat staan met de feestdagen. En deze mensen verdienen juist met deze dagen een extraatje. Stichting Actie Stille Armoede kan helaas niet het probleem wegnemen, maar kan wel een lichtpuntje bieden tijdens de decembermaand. De Stichting verstrekt inmiddels aan meer dan 2000 gezinnen met “stille” armoede een extraatje in de vorm van een kerstpakket. Dit kerstpakket wordt zoveel mogelijk op maat samengesteld. Deze samenstelling kan bestaan uit: levensmiddelen, speelgoed voor kinderen, dierenvoeding, persoonlijke verzorging kortom net dat lichtpuntje om de kerstdagen wat meer ontspannen en iets makkelijker door te komen.

Stichting Actie Stille Armoede bestaat uitsluitend uit vrijwilligers, die het hele jaar door bezig zijn met het verwerven van subsidies, giften en donaties.

Helaas 🙁

Na lang vergaderen heeft het bestuur moeten besluiten dat er vanwege persoonlijke omstandigheden dit jaar geen kerstpakketten worden verzonden.

Dit is natuurlijk een moeilijk besluit en het doet ons pijn dat wij velen teleur moeten stellen.

Wij gaan er voor zorgen dat wij volgend jaar natuurlijk weer velen blij kunnen maken met een kerstpakket.