Herman-inpakkenHerman Farenhorst, Amsterdammer in hart en nieren kende zelf financieel moeilijke tijden. Hij wist als geen ander hoe moeilijk het is om rond te kunnen komen van een minimaal inkomen. In 2007 besloot hij iets te willen doen voor die mensen die het ook zwaar hadden. Hij stelde uit gedoneerde levensmiddelen een handjevol kerstpakketten aan mensen die het niet breed hadden. Het bleek een groot succes. Ook de daaropvolgende jaren bouwde Herman verder op het concept en elk jaar groeide het aantal kerstpakketten. Hij legde contacten met supermarkten, voedselbanken, bedrijven, gemeentes, regelde vervoer en regelde opslagruimte. Uiteindelijk werd Actie Stille Armoede een stichting en groeide de organisatie met een bestuur en vrijwilligers.

Het aantal pakketten groeit snel. In slechts 3 jaar is het aantal bezorgde pakketten gestegen van 1398 stuks naar 2271 stuks. In 2016 denken wij rond de 2350 kerstpakketten aan te bieden aan mensen die tijdens de feestdagen dat ene lichtpuntje kunnen gebruiken en hun kerst iets onbezorgder door te laten komen.

Helaas 🙁

Na lang vergaderen heeft het bestuur moeten besluiten dat er vanwege persoonlijke omstandigheden dit jaar geen kerstpakketten worden verzonden.

Dit is natuurlijk een moeilijk besluit en het doet ons pijn dat wij velen teleur moeten stellen.

Wij gaan er voor zorgen dat wij volgend jaar natuurlijk weer velen blij kunnen maken met een kerstpakket.